Zonneboiler Almelo

Voor gratis energie en een beter milieu

Zonneboiler, snel besteld in Almelo

Met de opkomst van zonnepanelen vallen ook zonneboilers steeds beter in de smaak. Het is in Almelo momenteel een echte trend om te kiezen voor een zonneboiler. Ben je benieuwd naar onze mogelijkheden? Zonneboilerbedrijf helpt je graag bij het vinden van een specialist in jouw regio. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan!

zonneboiler

Wat is een zonneboiler?

Onze grondstoffen raken op, en dus wordt er de laatste jaren veel meer belangstelling getoond voor het inzetten van milieuvriendelijke mogelijkheden. Eén daarvan is het gebruik van zonneboilers in Almelo, waarbij de zon je sanitair water opwarmt en dit dus op een natuurlijke manier plaatsvindt. Deze boilertechniek wordt alsmaar populairder in Almelo. Er zijn dus ook veel gespecialiseerde vakmannen die je genoeg informatie kunnen geven over de voordelen en de werkwijze. Zo zijn de kosten van een zonneboiler de afgelopen jaren enorm gedaald, waardoor de aanschaf ervan als fijner wordt ervaren voor je portemonnee.

De werking van zonnepanelen in Almelo

Zonnepanelen zijn al langere tijd een prachtig alternatief voor het opwekken van groene energie. De aanschaf ervan wordt dan ook steeds populairder onder de bewoners van Almelo. Het bespaart je jaarlijks een hoop kosten en dat is dan ook een van de redenen dat de verkoop ervan de laatste jaren sterk is toegenomen. Door de stijgende bekendheid en verdere ontwikkeling van techniek van de panelen zijn ze bovendien in prijs gedaald. Het aanschaffen van zonnepanelen voor je huis in Almelo is dus zo’n slecht idee nog niet.

Zonwarmte voor de boiler

De opgewekte energie van je zonnepanelen wordt gebruikt voor veel verschillende soorten zaken, bijvoorbeeld voor de verlichting in je huis. Bij een zonneboiler werkt dit iets anders. De warmte die wordt opgewekt wordt doorgegeven aan een opslagvat in jouw huis. Hier wordt het water verwarmd door een warmtewisselaar en als het nodig is kan de normale cv-ketel nog bij verwarmen. Echter, dit is in Almelo gelukkig bijna nooit het geval. Zelfs ’s winters wekken zonnepanelen namelijk energie op. Wel zal je rond de wintermaanden ervan uit moeten gaan dat je cv-ketel iets harder aan het werk wordt gezet.

Offertes aanvragen

Werking

De techniek achter een zonneboiler is natuurlijk erg interessant.

Kosten en rendement

Is je investering in een zonneboiler winstgevend en kan het uit?

Subsidie

Er zijn tientallen miljoenen beschikbaar voor duurzame energie.

Zonneboiler keurmerken

Bij de aanschaf van een zonneboiler moet je er niet vanuit gaan alles binnen korte tijd terug te verdienen. Het krijgen van waarde voor je geld is een lange termijn doelstelling, die uiteraard gaat slagen. Om dit proces sneller te laten verlopen is het verstandig om voor een zonneboiler te kiezen van goede kwaliteit, want goedkoop is duurkoop! Bovendien zijn er aantal keurmerken waarvan het handig is deze in de gaten te houden bij je keuze:

 • Gaskeur-NZ: dit is een keurmerk dat staat voor ‘Naverwarmer Zonneboiler’.
 • CW-keurmerk: dit staat voor ‘Comfort Warm water’ en wordt aangegeven met een kengetal van 1 tot en met 6.
 • Solar Keymark Keurmerk: dit heeft betrekking op de kwaliteit en de garantie van zonneboilers.

Subsidie in Almelo

Voor de aanschaf van een zonneboiler in Almelo is het mogelijk subsidie te ontvangen van de overheid. Duurzame apparatuur kopen wordt namelijk gestimuleerd, en daarom is er een subsidie beschikbaar. Bovendien weten aanbieders van zonneboilers er heel wat vanaf en daarom kunnen zij je dus goed helpen bij het maken van de juiste keuze.

Er zijn een aantal eisen waar je aan moet voldoen om recht te hebben op de subsidie van de overheid:

 • Er bestaat een speciale apparatenlijst. Je nieuw aangeschafte zonneboiler moet op deze lijst staan.
 • De zonneboiler moet in Nederland geplaatst zijn.
 • De factuur moet op jouw naam staan.

Het plaatsen van de zonneboiler

Ben je van plan een zonneboiler aan te schaffen en deze te laten plaatsen in Almelo? Zonneboilerbedrijf kan je hier uitstekend bij helpen! Voor de installatie van je zonneboiler moet namelijk eerst de zonnecollector op je dak in Almelo geplaatst worden. Dit werk kan het beste uitgevoerd worden door specialisten, omdat het een hoop complicaties met zich meebrengt. Er moet namelijk onder andere rekening gehouden worden met de stand van de zon door verschillende dagen en seizoenen heen. Als de afstelling onjuist is wordt de gewenste hoeveelheid zonnewarmte niet opgevangen. Zeer belangrijke punten hierbij zijn dat de zonnecollector zich zo weinig mogelijk in de schaduw mag bevinden.

Besparen op je gaskosten

Waar bij een normale ketel gebruik wordt gemaakt van gas om water te verwarmen, is er bij een zonneboiler sprake van de zon als natuurlijk verwarmingselement. Deze milieuvriendelijke manier bespaart je dus ook een hoop gasverbruik, waardoor je hier dus minder geld aan kwijt bent. Als je je zonneboiler met je cv-ketel combineert kan je tot wel €175,- per jaar besparen. Denkend aan de stijgende gasprijzen in Almelo, wordt het investeren in een zonneboiler alsmaar aantrekkelijker. Door de stroom die je zonnecollector verbruikt zullen er wel nog een aantal euro’s verloren gaan. Je zult er uitgerekend zo’n vijf jaar over doen om je zonneboiler terug te verdienen.

De benodigde ruimte in Almelo

Om warmte van de zon op te kunnen pikken is er natuurlijk voldoende ruimte op je dak nodig voor de zonnecollectoren. Op een schuin dak heeft een collector van één vierkante meter slechts

één vierkante meter aan ruimte nodig. Echter, bij een plat dat zit dit anders. Doordat de zonnecollectoren in een bepaalde hoek gemonteerd worden, moet er rekening gehouden worden met de schaduw die de collectoren creëren. Hierdoor heeft diezelfde collector van één vierkante meter op een plat dak ongeveer 2,5 keer zoveel ruimte nodig. Houd hier dus rekening mee!

Ons netwerk zit door heel Nederland, dus ook in Almelo

Offertes vergelijken in Almelo?

Voordelen van een zonneboiler

Het aanschaffen van een zonneboiler in Almelo heeft dus een hele hoop voordelen. Om nog even goed duidelijk te maken wat deze voordelen zijn, zetten we de belangrijkste nog even voor je op een rijtje:

 • Stijgende gasprijzen
 • Verhoogde subsidie
 • Besparen op je energiefactuur
 • Goed voor het milieu, door minder CO2 uitstoot
 • Verdien in ongeveer vijf jaar je zonneboiler terug

Kosten zonneboiler in Almelo

De kosten van een zonneboiler kunnen sterk verschillen, maar het zal ongeveer €2.000 tot €5.000 kosten. Echter, de werking van de boiler is het dubbel en dwars waard! De zonneboiler verwarmt je water namelijk voor, neem ‘m beet, 20 jaar. Je zal je geld na ongeveer vijf jaar al terug verdienen en de vijftien jaar die daarna volgen dus flink besparen op je energiekosten. Bovendien zorgt de subsidie van de overheid ervoor dat je zonneboiler in Almelo je portemonnee flink spekt.

Nadelen zonneboilers in Almelo

Het beschikken over een zonneboiler brengt helaas ook wat nadelen met zich mee. Het is aan jou om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen en zo een weloverwogen keuze te maken. Toch blijkt over het algemeen dat de voordelen van een zonneboiler zwaarder wegen dan de nadelen, maar ben jij bereid de stap te wagen? Beschik jij binnenkort over een zonneboiler in Almelo?

De nadelen van een zonneboiler:

 • Het is erg duur om een zonneboiler aan te schaffen. De kosten liggen gemiddeld tussen de €2.000 tot €5.000.
 • Het warme water dat niet verbruikt wordt kan je niet terug leveren zoals dat met zonne-energie kan.
 • Het neemt veel ruimte in beslag. De opslagvaten variëren van 200 tot 500 liter.
 • Ook nu zijn overige warmtebronnen nog van belang. Enkel met het gebruik van je zonneboiler kom je er niet.

Verschillende soorten zonneboilers

Er zijn een aantal verschillende zonneboilers te verkrijgen in Almelo. Het is dus verstandig je hier van tevoren goed voor te oriënteren. De zonneboilers zijn er namelijk in verschillende budgetten en kwaliteitsvormen te vinden. Bovendien heeft elk soort boiler zijn eigen voor- en nadelen. De specialisten van Zonneboilerbedrijf schieten je graag te hulp bij je oriëntatie en je uiteindelijke keuze.

Er zijn vier verschillende soorten zonneboilers beschikbaar in Almelo:

 • Standaard zonneboiler: de zonnecollector is aangesloten op het buizensysteem van het opslagvat. Nadat het warme water van de zonneboiler is verbruikt, vult het vat zich met normaal water. Wanneer je het vat hoger dan de collector hangt, heb je bovendien geen pomp nodig.
 • CV zonneboiler: deze heeft grote overeenkomsten met de standaard zonneboiler. Het verschil is dat de CV zonneboiler over een losse cv-ketel beschikt, het systeem beschikt dus over een extra warmtewisselaar.
 • Zonneboiler combi: hiermee kan je water opwarmen en bovendien de centrale verwarming voeden. Zo bespaar je dus nog meer op je jaarlijkse kosten. Bovendien past er ongeveer 250 liter water in het opslagvat.
 • Collectief systeem: hier maken meerdere mensen gebruik van en wordt vaak gebruikt bij bijvoorbeeld flats. Er moet minimaal zes vierkante meter aan beschikbaar oppervlak zijn.

Heb je een vergunning nodig?

Let er op dat je voordat je een zonneboiler aanschaft controleert of je een vergunning nodig hebt in Almelo. In de meeste gevallen is het gelukkig niet nodig om over een bouwvergunning te moeten beschikken, maar dit kan per gemeente anders zijn. Ga dus eerst na of dit verplicht is in Almelo. Naast de eventuele vergunning zijn er een aantal eisen waar sowieso aan voldaan moet worden:

 • Er mag niks uitsteken. Ook is het wegens veiligheidsredenen een eis dat de collectoren niet te dicht bij de rand staan (van een plat dak).
 • Je mag geen (zichtbare) collectoren plaatsen op rijksmonumenten of beschermde dorps- en stadsgebouwen.
Man-1
Aanvraag uit Neede
Offerte aanvraag gedaan voor een zonneboiler voor op ons platte dak. Al gauw kreeg ik meerdere reacties binnen, ideaal. Ik heb ze rustig naast elkaar gelegd en uiteindelijk gekozen voor...
vrouw-2
Aanvraag uit Tegelen
Groene energie vinden wij heel belangrijk. Daarom hebben we via jullie een zonneboiler laten plaatsen. Dit ging eigenlijk van een leien dakje. Prima service, daar zijn...
vrouw-1
Aanvraag uit De Bilt
Ik had eerst zelf onze zonneboiler geplaatst maar het effect bleek toch niet optimaal. Daarom maar een vakman ingeschakeld. Jullie mannetje wist hem precies in de juiste hoek te...
man-2
Aanvraag uit Tilburg
Wij wilden een betrouwbare zonneboiler met een kwaliteitskeurmerk. Voor advies zaten we goed bij Zonneboilerbedrijf. Op basis daarvan konden we gericht offertes aanvragen...

Offertes van Zonneboilerbedrijf Almelo

Wil jij een handje helpen het milieu te redden? Of wil je gewoon besparen op je jaarlijkse energiekosten? Zonneboilerbedrijf helpt je hier graag bij! Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes bij ons aan! Je kunt zelf makkelijk vergelijken, maar ook onze specialisten helpen je hier graag een handje bij!