Zonneboiler Goirle

Voor een beter milieu en gratis energie

Zonneboiler: vlot gekocht in Goirle

Tegenwoordig staat er veel in het teken van het redden van het milieu. Zo zijn plastic wegwerpvoorwerpen binnenkort niet meer verkrijgbaar. Maar wat kan jij doen voor ons milieu? De aanschaf van een zonneboiler bespaard een hoop energie en is dus een groene keuze. Benieuwd naar wat wij te bieden hebben? Wij van Zonneboilerbedrijf helpen je graag bij het oriënteren en aanschaffen van een zonneboiler in Goirle. Vraag nu gratis een offerte aan!

zonneboiler

De functie van een zonneboiler

Met de toenemende hoeveelheid maatregelen die er worden gesteld ten behoeve van het milieu, zijn ook zonneboilers in populariteit gestegen. Bij het gebruik van een zonneboiler wordt je water op een natuurlijke manier verwarmd. Zo zijn er dus geen grondstoffen nodig om je sanitair water op een aangename temperatuur te brengen. In Goirle zijn er voldoende specialisten die alles afweten van zonneboilers, cv-ketels en groene energie. Zij informeren je graag over de functie van een zonneboiler en zaken als boilermodellen en kosten.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen wekken groene energie op. Ze worden de laatste jaren, met de toenemende belangstelling voor het milieu, dan ook steeds vaker aangeschaft in Goirle. Je bespaart jaarlijks flink op je energierekening, je hoeft de panelen namelijk slechts één keer aan te schaffen. Bovendien zal je je investering al binnen enkele jaren terugverdienen. Doordat de techniek zich steeds verder ontwikkelt, worden de panelen ook nog een goedkoper. Kortom, een goede, groene investering!

Zonnewarmte in Goirle

Bij het opwekken van energie via zonnepanelen wordt de stroom voor veel zaken gebruikt, neem bijvoorbeeld de stroom voor je koelkast of vaatwasser. Bij een zonneboiler wordt de warmte naar het opslagvat geleidt, waar water door een warmtewisselaar op de gewenste temperatuur wordt gebracht. Mocht er niet voldoende warm water kunnen worden opgewarmd, dan kan de normale cv-ketel altijd nog een handje helpen. In Goirle wordt er in de meeste gevallen voldoende warmte opgevangen, aanvulling van de cv-ketel is dan niet nodig. Het is namelijk het geval dat ook ‘s winters genoeg zon wordt opgevangen.

Offertes aanvragen

Werking

De techniek achter een zonneboiler is natuurlijk erg interessant.

Kosten en rendement

Is je investering in een zonneboiler winstgevend en kan het uit?

Subsidie

Er zijn tientallen miljoenen beschikbaar voor duurzame energie.

Keurmerken

Voor het bezit van een zonneboiler in Goirle moet je goed controleren of je boiler een keurmerk heeft. Ook is het belangrijk een zonneboiler aan te schaffen die van goede kwaliteit is, bij goedkopere producten ontvang je namelijk niet altijd de gewenste kwaliteit. Er zijn een aantal keurmerken waarvan het de moeite waard is ze in de gaten te houden:

 • CW-keurmerk: dit keurmerk heeft met conforme warmte te maken en wordt aangegeven met een cijfer van 1 tot 6.
 • Gaskeur-NZ: een keurmerk dat betrekking heeft op de na-verwarming.
 • Solar Keymark Keurmerk: het keurmerk voor een goede kwaliteit en een rechtvaardige garantie op je zonneboiler.

Subsidie ontvangen

Als je een zonneboiler aanschaft is het mogelijk hier subsidie van de overheid voor te ontvangen. Zij willen de productie van groene energie namelijk stimuleren, om zo milieuvriendelijkheid onder de bevolking van Goirle te bemoedigen. Je moet aan een aantal eisen voldoen om recht te hebben op de subsidie, de eisen zijn:

 • Je nieuwe zonneboiler moet op de lijst staan van boilers waar je subsidie voor ontvangt.
 • Je zonneboiler moet in Nederland geplaatst zijn.
 • De aankoop moet op je eigen naam staan.

Een zonneboiler plaatsen in Goirle

Heb je inmiddels al wat interesse ontwikkeld voor de aanschaf van een zonneboiler? In Goirle zijn er voldoende gespecialiseerde vakmannen met een uitgebreide kennis over de boilers. En deze kennis is handig, want om gebruik te kunnen maken van je zonneboiler zal eerst de zonnecollector moeten worden geïnstalleerd op je dak in Goirle. Deze collector zal door een expert geplaatst moeten worden, het is namelijk gecompliceerder dan het in eerste instantie lijkt. Kennis over de stand van de zon door het jaar heen is namelijk cruciale kennis, want wanneer collectoren zich in de schaduw bevinden zullen ze geen warmte opwekken.

Lagere energiekosten

Wanneer je in Goirle over een zonneboiler beschikt, bespaart dit je een hoop energiekosten. Water wordt namelijk op een natuurlijke manier verwarmd, waarbij de zon het doorslaggevende element is. Het is mogelijk om je zonneboiler te combineren met je cv-ketel, dit bespaart je zo’n €175,- per jaar. Bovendien heb je op deze manier gedurende het gehele jaar voldoende warm water tot je beschikking. In combinatie met de toenemende gasprijzen zijn zonneboilers nog populairder geworden. Het duurt ongeveer vijf jaar om de aanschaf van je zonneboiler terug te verdienen, maar je zal hier zeker voordeel uithalen.

Collectoren op het dak

Om de zonnecollectoren voor jouw zonneboiler op de juiste manier te kunnen plaatsen, is er voldoende ruimte nodig op jouw dak in Goirle. Er moet er rekening mee worden gehouden of een dak schuin of plat is, dit heeft namelijk invloed op de hoek waar de collectoren in worden geplaatst. Bij een schuin dak zal een zonnecollector van één vierkante ook ongeveer één vierkante meter innemen. Bij een plat dak is dit iets anders: doordat de collector in een bepaalde hoek van een x aantal graden moet worden gemonteerd, neemt dit meer ruimte in. Een zonnecollector van één vierkante meter zal op een plat dak dan ook ongeveer tweeëneenhalf vierkante meter innemen.

Ons netwerk zit door heel Nederland, dus ook in Goirle

Offertes vergelijken in Goirle?

De pluspunten van een zonneboiler in Goirle

Wanneer je een zonneboiler aanschaft in Goirle zal je zeker niet de eerste zijn, en dat heeft een goede reden: er zitten ontzettend veel voordelen aan het bezitten van een zonneboiler! Maar wat zijn deze voordelen? We zetten de pluspunten even onder elkaar:

 • De gasprijzen stijgen. Deze worden lager als je gebruik maakt van een zonneboiler.
 • De subsidie op zonneboilers is verhoogd.
 • Het verwarmen van water met een zonneboiler is natuurlijk en dus goed voor het milieu.
 • In ongeveer vijf jaar verdien je je investering terug.

De prijs van een zonneboiler

Zonneboilers worden steeds populairder in Goirle door de toenemende milieubewustheid. De prijs van zo’n boiler ligt tussen de €2.000 en €5.000. Misschien een investering waar je even goed over na moet denken, maar het is het zeker waard! De komende 20 jaar ben je namelijk verzekerd van warm water, met dank aan je zonneboiler. Bovendien zal je binnen ongeveer vijf jaar je complete investering terugverdiend hebben. Kortom, het aanschaffen van een zonneboiler in Goirle is een top keuze!

De minpunten van zonneboilers in Goirle

Toch heeft een zonneboiler niet enkel pluspunten, maar ook een aantal nadelen. De keuze moet door jou gemaakt worden, en dus moeten de plus- en minpunten worden afgewogen. Voor de meesten in Goirle wegen de voordelen van een zonneboiler het zwaarst mee. Ben jij inmiddels al nieuwsgierig geworden? Wat zijn die minpunten dan precies?

De minpunten van een zonneboiler:

 • Een zonneboiler neemt veel ruimte in beslag. Niet alleen de collectoren op je dak zijn ruimte eisend, ook de opslagvaten van 200 tot 500 liter nemen veel ruimte in.
 • De aanschafkosten liggen relatief hoog. Je betaalt al snel meer dan €3.000 voor een zonneboiler in Goirle.
 • Andere warmtebronnen zijn nog steeds nodig.
 • Het verwarmde water waar je geen gebruik van maakt kan niet ingeleverd worden, zoals je met zonne-energie kan doen.
Man-1
Aanvraag uit Cuijk
Offerte aanvraag gedaan voor een zonneboiler voor op ons platte dak. Al gauw kreeg ik meerdere reacties binnen, ideaal. Ik heb ze rustig naast elkaar gelegd en uiteindelijk gekozen voor...
vrouw-2
Aanvraag uit Eibergen
Ik was niet helemaal tevreden over de offertes die ik in eerste instantie binnenkreeg. Maar gelukkig zat de goede er uiteindelijk toch tussen. Erg handig dat je meerdere opties kunt...
vrouw-1
Aanvraag uit Roosendaal
Vanwege de voordelige prijs gekozen voor een zonneboiler. Zeker geen spijt van! Hij levert ons een boel geld op, dat kunnen we al wel stellen. Het plaatsen verliep prettig en...
man-2
Aanvraag uit Raamsdonksveer
Groene energie vinden wij heel belangrijk. Daarom hebben we via jullie een zonneboiler laten plaatsen. Dit ging eigenlijk van een leien dakje. Prima service, daar zijn...

Soorten zonneboilers

Er bestaan verschillende zonneboilers die in Goirle te vinden zijn. Het is handig je van tevoren even goed te verdiepen in de verschillende modellen en functies van de boilers. Wat past het beste bij jou en jouw woning? Elke boiler is er in verschillende prijsklassen te vinden, dus er is voor ieder wat wils. De gespecialiseerde vakmannen van Zonneboilerbedrijf helpen je graag om in Goirle de perfecte zonneboiler voor jou te vinden!

De verschillende soorten:

 • Collectief systeem: Een zonneboiler waar meerdere mensen gebruik van maken. Dit systeem wordt bijvoorbeeld gebruikt bij flats of andere grote complexen.
 • Standaard zonneboiler: Hier zijn de collectoren aangesloten aan het opslagvat van de zonneboiler. De boiler wacht totdat al je warme water op is en vult zich dan opnieuw. Bovendien is het handig om je vat hoger te hangen dan je collector, omdat je dan geen waterpomp nodig hebt.
 • CV zonneboiler: Deze zonneboiler komt op veel punten overeen met een standaard zonneboiler. Echter, de CV zonneboiler heeft een extra cv-ketel en beschikt dus over een extra warmtewisselaar.
 • Zonneboiler combi: Dit is een combinatie zonneboiler. Je kunt zowel water opwarmen als je verwarming extra warmte bieden. Op deze manier wordt er dus nog meer op je energierekening bespaard.

Vergunningen in Goirle

In veel gemeenten moet je over een vergunning beschikken als je een zonneboiler wil aanschaffen. In veel gevallen is het niet nodig om een bouwvergunning in bezit te hebben. Toch is het handig van tevoren goed te controleren of dit in Goirle verplicht is! Bovendien zijn er een aantal eisen waar je aan moet voldoen, wil je een zonneboiler aanschaffen:

 • Zonnecollectoren mogen niet op (zichtbare plekken van) rijksmonumenten of beschermde dorps- en stadgebouwen worden geplaatst.
 • Er mogen geen onderdelen uitsteken en de collectoren mogen zich niet te dicht bij de rand bevinden.

Zonneboilerbedrijf offertes

Ben jij inmiddels al meer overtuigd van de pluspunten van zonneboilers in Goirle? Sta je te springen om op je energierekening te besparen en help je graag mee aan een beter milieu? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan bij Zonneboilerbedrijf! Waar je ook woont: in Goirle of een andere plaats, wij helpen je graag verder! Bovendien kom je door het vergelijken van offertes tot de beste prijs-kwaliteit verhouding!