Subsidie voor je zonneboiler

Subsidie zonneboiler

Momenteel heb je nog even, namelijk tot 2021. Om te profiteren van een zonneboiler, dus. Alleen waarom nog wachten? Elk jaar zijn er tientallen miljoenen beschikbaar voor duurzame energievoorziening. Maar alles kan op en je wilt toch niet achter het net vissen? Het mooie is dat je geen bedrijf of stichting hoeft te zijn om subsidie voor een zonneboiler te bemachtigen want ook particulieren worden gestimuleerd om die subsidie aan te vragen.

Ga voor duurzame warmte

Het is prettig dat je de prijs van je zonneboiler flink omlaag kunt krijgen door subsidie. Deze subsidie wordt verstrekt om te stimuleren dat huizen steeds minder door gas en steeds meer door duurzame warmte worden verwarmd. Dat kan met warmtepompen en dus ook met zonneboilers. Met dit soort apparaten bespaar je op je energie en lever je ook nog eens een bijdrage aan minder CO2-uitstoot. Zo geeft je nieuwe zonneboiler je lagere facturen en dient ze ook het milieu.

Een rijtje met randvoorwaarden

Je moet wel aan een paar voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie. Enkele voorwaarden zijn:

  • zonneboiler is vermeld op de ‘lijst van zonneboilers’
  • subsidie dient aangevraagd te worden binnen zes maanden na installeren
  • de boiler is nieuw en geïnstalleerd
  • factuur staat op jouw naam
  • zonneboiler is in Nederland geïnstalleerd
  • het toestel mag een bepaalde periode niet worden verwijderd

De in het eerste punt genoemde ‘lijst’ is te downloaden vanaf http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie/voor-welke-apparaten/zonneboilers.

Offertes vergelijken in jouw regio?

Tot de helft voordeliger met subsidie

Wat kun je besparen? Er van uitgaande dat je een vierpersoonshuishouden hebt, schaf je een zonneboiler aan voor ongeveer € 3400. De tegemoetkoming kan dan zomaar oplopen tot € 1500, afhankelijk van het soort zonneboiler dat je koopt. En dat betekent dan toch een flinke overheidsbijdrage, een subsidie namelijk van liefst 44%! Profiteer daar nu van, want elk volgend subsidiejaar wordt vooraf een nieuw budget vastgesteld. En vanaf 2017 is de subsidie voor zonneboilers verhoogd!

Een goede regeling en hypotheekrenteaftrek

De subsidie die beschikbaar is voor de aanschaf van een zonneboiler, komt van de ISDE-regeling. Die afkorting staat voor Investeringssubsidie duurzame energie. Het is mogelijk om de boiler te financieren via de hypotheek. Zodat je daarna voor je zonneboiler gebruik kunt maken van de hypotheekrenteaftrek. Ga daarvoor informeren bij je hypotheekverstrekker.

Informeer in elk geval eerst bij diverse aanbieders wat een zonneboiler moet kosten die bij jouw situatie het meeste rendement geeft. Vraag dus offertes aan. Kom je meteen te weten of je naast de landelijke subsidie misschien ook nog recht hebt op aanvullende subsidies, zoals een regionale tegemoetkoming.

Man-1
Vanwege de voordelige prijs gekozen voor een zonneboiler. Zeker geen spijt van! Hij levert ons een boel geld op, dat kunnen we al wel stellen. Het plaatsen verliep prettig en...
vrouw-1
Wij wilden een betrouwbare zonneboiler met een kwaliteitskeurmerk. Voor advies zaten we goed bij Zonneboilerbedrijf. Op basis daarvan konden we gericht offertes aanvragen...

Werking

De techniek achter een zonneboiler is natuurlijk erg interessant.

Kosten en rendement

Is je investering in een zonneboiler winstgevend en kan het uit?